Zeci de gorjeni au fost amendați pentru că au pescuit în prohibiție

7

34 de gorjeni au fost ancționați de jandarmi de la începutul perioadei de prohibiție până în prezent, pentru pescuit în perioada de prohibiție sau pentru neprezentarea permisului de pescuit, fiind ridicate și 3 permise în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile.

Au fot aplicate 20 avertismente scrise și 14 amenzi, în valoare de 6000 lei.
„Mulțumim cetățenilor care susțin aceste acțiuni de verificare a respectării măsurilor de prohibiție și de protejare a resurselor acvatice, dând dovadă de responsabilitate și înțelegere a impactului asupra ecosistemului pentru asigurarea pescuitului în viitor.
Și în perioada următoare vom desfășura acțiuni de impunere a respectării prevederilor privind pescuitul și acvacultura în habitatele piscicole naturale din județul Gorj“, au transmis reprezentanții Jandarmeriei Gorj.

Jandarmeria Gorj reamintește că pe o perioadă de 60 de zile, în perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale.
Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace în perioada de prohibiție, conform O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, constituie contravenţie şi se sancţioneazã cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei şi cu reţinerea şi suspendarea pe o perioadã de 90 de zile a permisului sau autorizaţiei de pescuit.