Tumoare gigant de peste 11 kilograme, extirpată de medicii din Târgu Jiu

26

O tumoare de aproape 12 kilograme a fost extirpată de o echipă de medici de la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu.

O pacientă în vârstă de 74 de ani, din județul Gorj, s-a internat la începutul acestei săptămâni în Secția Chirurgie 1 a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, pentru a fi supusă unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a unei tumori foarte mari, localizate în abdomen.

Din cauza afecţiunii pe care o dezvoltase, femeia avea probleme respiratorii, dificultăţi de mişcare și tulburări de tranzit intestinal, fiindu-i afectată profund calitatea vieții.

Pacienta a fost operată în data de 17 aprilie de către o echipă medicală compusă din dr. Marian Diaconescu, medic specialist chirurgie și dr. Constantin Vilaia, medic specialist chirurgie -Secția Chirurgie Generală 1, dr. Virginia Armega, medic specialist ATI -Secția ATI 2, asistenții medicali Murariu Monica, Trușcă Ioana, Martescu Mirela, infirmier Cican Adina (Bloc Operator) și asistentele medicale Pănescu Daniela și Bănduțoiu Elena (Secția ATI 2).

Intervenția chirurgicală a durat o oră și 50 minute, a fost realizată cu succes, îndepărtându-se în totalitate și fără complicaţii o tumoră complex în greutate de 11,5 kilograme. Pacienta este internată, în prezent, secția Chirurgie 1, pentru recuperarea post-operatorie.