Polițiștii gorjeni – alături de elevi în taberele școlare

0

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu cei ai Biroului Siguranţa Şcolară au desfăşurat o activitate informativ-preventivă la Tabăra de Vară, organizată în Staţiunea Turistică Montană Rânca, la care au participat aproximativ 150 de elevi, alături de cadrele didactice însoțitoare.

Astfel, au fost purtate discuţii interactive între poliţişti şi elevi, care au cuprins teme precum modul de comportare în societate, la şcoală şi în familie, prevenirea bullying-ul sau a violenţei, siguranţa în mediul online, precum şi aspecte privitoare la consumul ilicit de substanţe psihoactive.

Polițiștii le-au vorbit și despre dispariția minorilor, despre cum să ceară ajutorul în situații extreme și care sunt persoanele în care ar trebui să se încreadă în aceste situații.

Polițiștii le-au comunicat minorilor că un prim aspect important în prevenirea disparițiilor este comunicarea deschisă cu părinții,  despre pericolele potențiale și despre cum să reacționeze în situații de risc, fiindu-le recomandat să apeleze la ajutorul acestora, ori de câte ori simt nevoia.