Palmaresul Festivalului Național de Folk şi Baladă

1

Municipiul Târgu Jiu a fost, în acest weekend, gazda celei de-a XXI-a ediții a Festivalului Național de Folk și Baladă „Poarta Sărutului“. Iubitorii acestui gen au putut urmări, la Teatrul de Vară ”Nelu Dumitru” din Târgu Jiu, recitaluri extraordinare oferite de  Mircea Vintilă, Emeric Imre, Ovidiu Mihăilescu și mulți alții.

Festivalul a fost organizat de Consiliul Judeţean Gorj, Școala Populară de Arte ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Târgu Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși”, Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”, Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj, în colaborare  cu Asociația ″Proiect pentru o Lume a Oamenilor Mai Buni″.

Juriul festivalului,  format din artiști consacrați și cunoscuți ai genului folk, poeți și personalități importante ale culturii românești, a avut o misiune dificilă în departajarea concurenților.

Astfel, MARELE PREMIU ȘI TROFEUL FESTIVALULUI a mers către ANDREI ŞCHIOPU (Vulcan, Hunedoara). Premiul I a fost obținut de JACQUELINE-ALESSIA CRĂCIUN (Craiova, Dolj), premiul  II de către ADRIELA BEJENARI  (Bălți, Republica Moldova), iar premiul III a mers către ALMA-LORENA ANDRONACHE (Ploieşti, Prahova) și LARISA-MARIA NICUŢA (Vulcan, Hunedoara). Premiul “Viorel Gârbaciu” a fost obținut de către un tânăr din municipiul Târgu Jiu, ANDREI-DUMITRU VEDE. Au fost, de asemenea, acordate și premii speciale.

Scopul acestui festival-concurs este de a descoperi și promova  noi talente interpretative și de creație ale muzicii folk.