Accident mortal la Bumbești-Jiu

1

La data de 14 august, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că la trecerea la nivel cu calea ferată din orașul Bumbești-Jiu s-a produs un eveniment cu victime.

Polițiștii deplasați la fața locului au stabilit că un bărbat de 48 de ani, din comuna Dănciulești, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66, la pătrunderea pe DC 2A Tetila, la trecerea la nivel cu calea ferată prevăzută cu indicator și marcaj rutier, nu s-ar fi asigurat corespunzător și nu ar fi acordat prioritate de trecere trenului numărul 2080, care circula pe ruta Petroșani-Craiova, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat decesul conducătorului auto, acesta fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei.

Conductorul trenului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.