Lucrări ample la aeroportul din Craiova Zborurile vor fi mutate la București

2

Toate zborurile din și spre aeroportul din Craiova se vor muta pentru o perioadă de 10 zile pe aeroportul „Henri Coandă” din București în octombrie 2023. Potrivit directorului aeroportului din Craiova,  zborurile programate pentru perioada 16-25 octombrie 2023 vor fi operate spre și dinspre București. Mutarea temporară a zborurilor are loc ca urmare a lucrărilor de construcție și modernizare ce vor fi efectuate la pista aeroportului din Craiova.

Sorin Manda, directorul Aeroportului Internațional Craiova, a declarat că în perioada 16-25 octombrie vor avea loc o serie de lucrări în cadrul proiectului de extindere și modernizare. Lucrările constau în amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță. În acest context, cursele se vor muta, în această perioadă, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă din București. Potrivit informașiilor apărute în spațiul public, ar fi vorba de circa 60 de zboruri dus-întors.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat pe data de 5 decembrie 2022, valoarea contractului fiind de 168.288.003,56 lei, fără TVA . Execuția a început la finele anului trecut, termenul de finalizare fiind de 20 luni.

Proiectul „Extinderea şi modernizarea Aeroportului   Internaţional Craiova“, este finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.