Vești bune pentru studenți! Se majorează bursele!

4

Vești bune pentru studenți! Ordinul privind majorarea burselor a fost semnat, așa că studenții vor primi bani în plus. Mesajul a fost transmis de Ministerul Educației.

A fost semnat Ordinul privind aprobarea cuantumurilor burselor pentru studenții înmatriculați la programe de studii universitare, organizate cu finanțare de la bugetul de stat, la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior de stat, în anul universitar 2023-2024.

“Precizăm că, pe lângă principalele modificări ce se găsesc în imagine, cuantumul burselor de performanță, bursa de performanță sportivă, bursa pentru învățământ dual și bursa specială vor fi stabilite prin hotărâre a senatului instituției de învățământ superior de stat, la propunerea Consiliului de administrație.”, a transmis Ministerul Educației.

Un student care beneficia de bursă socială, va primi 900 lei, în locul celor 580 lei, cât era valoarea inițială. De asemenea, studenții doctoranzi înmatriculați în anul lll și lV vor primi 3200 lei, cuantumul inițial al acestei burse fiind în trecut 1700/1950 lei.

În ceea ce privește acordarea burselor de excelență olimpică l/internațională studenților ce au obținut premiile l, ll sau lll, cuantumul burselor arată în felul următor:

  • 3300 lei pentru premiul l
  • 2475 lei pentru premiul ll
  • 1650 lei pentru premiul lll