Cresc cazurile de Covid-19. Recomandări

0

La nivelul județului Gorj, în ultima săptămână s-a înregistrat o creștere a cazurilor de Covid-19. Cetățenilor li se recomandă o serie de măsuri de care trebuie să țină cont pentru a stopa extinderea virusului. De asemenea, purtarea măștii de protecție nu este o măsură obligatorie, ci o recomandare a medicilor.

110 cazuri de Covid-19 s-au înregistrat în Gorj în ultima săptămână. În intervalul 18-25 septembrie au fost efectuate 355 de teste. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 86 de teste, din care 26 de persoane au fost confirmate cu Covid-19.

În momentul de față, conform datelor transmis de DSP Gorj, 15 persoane sunt spitalizate, din care o persoană se află la ATI.

În ceea ce privește măsurile de protecție împotriva COVID-19 recomandate de Ministerul Sănătății sunt amintite:

  • purtarea măștii de protecție în: spațiile deschise aglomerate, mijloacele de transport în comun, spațiile închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități
  • evitarea spațiilor aglomerate, închise și deschise
  • spălarea mâinilor cu apă și săpun ori substanțe antiseptice
  • mijloacele de transport în comun și unitățile de interes public trebuie igienizate periodic în continuare
  • dacă apar simptome de îmbolnăvire, este necesară efectuarea unui test Covid-19, prezentarea la medicul de familie, în centrele de evaluare și tratament sau la Unitățile de Primiri Urgențe pentru a primi medicația adecvată.
  • nu este recomandată administrarea de medicamente fără prescripția medicului