91 de ani de la ridicarea monumentului lui Mihai Viteazul

0

Autoritățile locale și județene au marcat 91 de ani de când a fost ridicat monumentul în cinstea eroului național, Domnitorul Mihai Viteazul. Momentul în care Domnitorul a trecut prin județ, în drumul său spre Transilvania, a fost reconstituit, ieri, în localitatea Schela.

Momentul încărcat de o profundă semnificație istorică reprezintă una din tradițiile județului Gorj. Printre autoritățile prezente la această manifestare s-a numărat și Mihai Istrate, subprefectul județului Gorj Acesta a postat pe pagina sa de socializare un mesaj evocator prin care îndeamnă la reînnoirea angajamentului de a a onora moștenirea lui Mihai Viteazul și de a trăi conform valorilor sale.

“În Poiana lui Mihai, ne-am adunat pentru a marca 91 de ani de când a fost ridicat monumentul în cinstea bravului erou național, Domnitorul Mihai Viteazul. Este o zi în care nu doar sărbătorim un moment istoric, ci și spiritul unității și curajului care ne-a definit ca națiune. Mihai Viteazul nu a fost doar un lider militar remarcabil, ci și un vizionar, care a realizat pentru prima dată unirea celor trei țări române. Prin faptele sale, a demonstrat că visurile mărețe sunt posibile atunci când avem voința și determinarea de a lupta pentru ele. Monumentul pe care îl vedem este mai mult decât o simplă statuie. Este un simbol al unității noastre, al aspirațiilor și speranțelor noastre ca popor. Este un reper care ne amintește zilnic de sacrificiile și viziunea liderilor noștri din trecut. Să nu uităm niciodată că forța noastră, ca națiune, vine din unitate. La fel cum Mihai Viteazul a luptat pentru unire, trebuie să luptăm și noi, zi de zi, pentru a păstra acest spirit viu. La 91 de ani de la ridicarea acestui monument, să ne reînnoim angajamentul de a onora moștenirea lui Mihai Viteazul și de a trăi conform valorilor sale. Fie ca spiritul său să ne ghideze în toate acțiunile noastre și să ne inspire în construirea unui viitor luminos pentru România!“, a transmis subprefectul Mihai Istrate.