Un scurt circuit electric a determinat incendiul de la Piața de Flori din Târgu Jiu

76

 

Șase chioșcuri de vânzare a florilor din centrul municipiului Târgu Jiu s-au făcut scrum, în urma unui incendiu care a pornit de la un scurt circuit electric.

„La data de 26 martie 2024, în jurul orei 23:20, am fost solicitați să intervenim pentru gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la mai multe chioșcuri de flori amplasate pe strada Unirii din municipiul Tg-Jiu.
La fața locului s-au deplasat trei autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Tg-Jiu, echipajele de intervenție constatând că incendiul se manifesta generalizat la șase chioșcuri cu posibilitate de propagare și mari degajări de fum.
S-a intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului în limitele găsite, evitându-se propagarea incendiului la alți operatori economici sau la blocurile aflate în imediata apropiere.
Din fericire, în urma acestui eveniment nu s-au înregistrat victime și nu s-a impus evacuarea locatarilor.
Au ars șase chioșcuri de flori, iar alte două au fost afectate partial, cauza probabilă a incendiului fiind un scurtcircuit electric“, a transmis Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.