Un milion de lei pentru județul Gorj

1

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de ieri, 27 august, Hotărârea privind alocarea a 59,597 de milioane de lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unităţi administrativ – teritoriale din 16 judeţe, afectate de calamităţi naturale.

Astfel, vor fi repartizate fonduri pentru judeţele Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea, în vederea refacerii infrastructurii hidrotehnice, a terasamentelor şi malurilor de apărare, a drumurilor judeţene, drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, digurilor şi punţilor pietonale.

Sumele alocate au fost stabilite în baza evaluărilor făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile Prefectului din cele 16 judeţe.

Gorjul va primi 970.000 de lei pentru eliminarea pagubelor produse de inundații. Banii ajung în orașele Novaci și Tismana și în comuna Berlești.