Turnee de baschet suspendate din cauza Covid-19

0

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet, convocat de urgenţă de către preşedintele Horia Păun, în regim de videoconferinţă, a decis joi suspendarea pentru o perioadă nedeterminată a turneelor preliminare din Cupa României la masculin din cauza focarelor de COVID-19.

”Din motive de siguranţă sanitar-epidemiologică şi din cauza situaţiei existente deja în rândul echipelor înscrise în CRM (Cupa României la masculin, n. red.), dar mai ales a focarelor COVID-19, se propune suspendarea desfăşurării celor trei turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioadă nedeterminată”, a hotărât, în unanimitate, Consiliul Director al FRB.

Totodată, forul a decis ”că toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfăşurarea celor trei turnee preliminare CRM vor fi reţinute din taxa de participare plătită la FRB de echipele înscrise”.

Cele trei turnee preliminare ale competiţiei urmau să aibă loc în perioada 17-22 octombrie, astfel: Grupa A (în Arena de Baschet din Bucureşti), cu echipele U-Banca Transilvania Cluj-Napoca, Dinamo-Ştiinţa Bucureşti, BCMU FC Argeş Piteşti şi CSM Galaţi, Grupa B (în Arena ”Antonio Alexe” din Oradea), cu CSM CSU Oradea, Steaua Bucureşti, SCM Craiova, Athletic Constanţa şi CSM VSKC Miercurea Ciuc, iar Grupa C (în Sala Sporturilor ”Transilvania” din Sibiu), cu BC CSU Sibiu, SCM Timişoara, CSO Voluntari şi CSM Tg. Jiu.

Patru echipe, toate participante săptămâna trecută la Memorialul ”Elemer Tordai”, de la Sibiu, au anunţat cazuri de infectare cu coronavirus în loturile lor: Dinamo-Ştiinţa Bucureşti – 5, CSU Sibiu – 2, U-BT Cluj – 8, iar CSO Voluntari – 15.