Sute de șomeri prezenția la Bursa locurilor de muncă

1

În vederea creşterii gradului de ocupare a forţei de muncă în rândul persoanelor în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj a organizat vineri, 12 mai “BURSA GENERALĂ A LOCURILOR DE MUNCĂ”.

Obiectivul principal l-a constituit creşterea gradului de ocupare al persoanelor  aflate în căutarea unui loc de muncă prin corelarea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă, oferind posibilitatea interacţiunii directe dintre angajatori şi solicitanți.

Pentru depistarea unui număr cât mai mare de locuri de muncă, care să acopere o gamă cât mai diversă de meserii, din diferite domenii de activitate, au fost contactaţi în zilele anterioare desfășurării evenimentului mai mult de 225 agenţi economici, din care au confirmat participarea 71.

În ziua desfaşurării bursei locurilor de muncă au fost prezenţi 71 agenţi economici care au oferit un numar de 1120 locuri de muncă, pentru diverse meserii: confecţioner cablaje, lucrător gestionar, tâmplar, lucrător comercial, lăcătuş mecanic, agent de securitate, muncitor necalificat, bucătar, ospătar, cameristă, patiser, cofetar, electrician, operator calculator, lăcătuș mecanic, agent vânzări, frizer, croitor, strungar, stivuitorist,zidar, zugrav, vopsitor industrial, etc,

81 locuri de muncă au fost pentru persoanele cu studii superioare: economist, specialist marketing, coordonator birou, programator, manager, inginer, etc.

La bursă au participat 853 persoane în căutarea unui loc de muncă, dar și o grupă de 9 persoane private de libertate. 422 persoane în căutarea unui loc de muncă au fost  selectate  în vederea încadrării în muncă, iar 4 persoane au fost încadrate chiar în timpul bursei.