Suporter cu interdicție depistat pe stadion

1

Pe timpul asigurării măsurilor de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal din
cadrul Ligii a II-a desfășurat pe Stadionul ,,Constantina Diță” din municipiul Târgu-Jiu,
dintre echipele ACS Viitorul Pandurii Tg-Jiu și CS Corvinul Hunedoara, jandarmii gorjeni au depistat un suporter în galeria oaspete care avea aplicată sancțiunea complementară de interzicere a accesului la meciurile de fotbal.
Jandarmii au întocmit actele de constatare pentru infracțiunea prevăzută de art. 31 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, pentru ,,Fapta unei persoane, căreia i s-a interzis accesul la unele competiţii sau jocuri sportive, de a se afla în arena sportivă unde se desfăşoară o competiţie sau un joc sportiv de genul celor pentru care s-a dispus interdicţia constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”.

Totodată, cu ocazia desfășurării unui meci de fotbal în localitatea Târgu-Cărbunești,
jandarmii au depistat o persoană de 38 ani care a introdus băuturi alcoolice în incinta stadionului ,,Cristinel Răducanu” pe timpul desfășurării competiției sportive.
Jandarmii au procedat la sancționarea contravențională a acestuia și aplicarea măsurii complementare de interzicere a accesului la meciurile de fotbal pe o perioadă de 6 luni, conform Legii nr. 4/2008 cu modificările și completările ulterioare.
Jandarmeria Gorj va continua promovarea măsurilor preventive în spațiul public în scopul informării spectatorilor și a promovării spiritului de fair-play la competițiile sportive, pentru combaterea faptelor antisociale pe stadioane.