Și amendat, și cu dosar penal

0

În noaptea de 13/14 ianuarie, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Novaci au depistat în trafic, un bărbat, de 52 de ani, din comuna Baia de Fier, în timp ce conducea un autoturism pe DC 34 Baia de Fier, iar în urma solicitării polițiștilor, acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde a refuzat și prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.740 de lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, fiind dispusă și măsura suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 30 de zile, iar potrivit Legii nr.55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.500 de lei.

De asemenea, o femeie, de 49 de ani, din comuna Baia de Fier, a fost sancționată contravențional, cu amendă în valoare de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire social, a ordinii și liniștii publice și cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea pandemiei de COVID-19.