Prins la serviciu cu contractul de muncă suspendat

1

Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a efectuat, săptămâna trecută, 160 de controale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare de 86.100 de lei, din care 50.000 de lei în trei cazuri de muncă nedeclarată.

În timpul unui control efectuat în trafic, în comuna Scoarța, în cadrul unei campanii naționale inițiate de către Inspecția Muncii, la nivelul tuturor inspectoratelor teritoriale din țară, cu privire la verificarea modului de respectare, de către transportatorii rutieri, a legislației muncii, un angajator a fost sancționat cu 20.000 de lei amendă, după ce inspectorii de muncă au constatat că unul dintre șoferii acestuia presta activitate în timp ce avea contractul individual de muncă suspendat.

De asemenea, la o balastieră din comuna Bălești, a fost depistat un bărbat care presta activitate fără forme legale de angajare, angajatorul fiind sancționat cu 20.000 de lei amendă.

În municipiul Târgu Jiu, un alt angajator a fost sancționat, cu 10.000 de lei amendă pentru depășirea programului de lucru stabilit prin contractul individual de muncă cu timp parțial al unuia dintre salariați.