Primarul Romanescu: Măsurile pentru deschiderea școlilor sunt prea restrictive

0

Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Laurentiu Romanescu, susține că măsurile impuse de autoritățile centrale pentru redeschiderea școlilor sunt mult prea restrictive. Edilul spune că astfel de decizii ar trebui să fie luate de autoritățile locale.

„Consider măsurile impuse de la centru pentru redeschiderea școlilor mult prea restrictive. Ele nu reflectă situația din țară. Fiecare localitate ar trebui să stabilească modul în care decurg cursurile, în funcție de situația de la fața locului, mai ales pentru că și cheltuielile pentru implementarea tuturor măsurilor impuse de la centru au revenit în sarcina primăriilor. Suntem pregătiți pentru deschiderea școlilor! Din păcate, la Târgu Jiu suntem obligați să începem conform scenariului al doilea, pentru că am depășit cu foarte puțin indicele de infectare de 1 la mie, impus de Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Nu pot fi de acord cu această decizie, dar suntem obligați să o respectăm!”, a declarat primarul Marcel Laurentiu Romanescu, precizând că la școală copiii sunt în siguranță.

„Cred că toți copiii sunt mai în siguranță în clase decât îngrămădiți în locurile de joacă, la mall sau pe pârtii. Atâta timp cât acolo li se permite să petreacă ore bune, fără niciun fel de distanțare, nu văd de ce nu li se permite să vină la școală, sub supravegherea unor cadre didactice foarte responsabile”, a adăugat Romanescu.

Primarul mai spune că școlile din Târgu Jiu sunt pregătite pentru a-i primi pe toți elevii, așa cum permite scenariul verde.