Prefectul de Gorj, testat pozitiv pentru coronavirus

0

Prefectul județului Gorj, Cosmin Pistol, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS CoV-2. Acesta prezintă simptome ușoare și se află în izolare acasă, a comunicat, duminică, Prefectura Gorj.

Atribuțiile de prefect vor fi preluate de subprefectul Virgil Drăgușin.

În data de 20 decembrie 2020, ora 14.00, situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 615 persoane în carantină la domiciliu/locația declarată și 4.883 persoane confirmate cu COVID-19, din care: 4.536 persoane sunt vindecate, externate și la domiciliu, iar 239 persoane au decedat.

De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat un deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 72 ani, care prezenta și alte afecțiuni medicale: diabet zaharat tip II, insuficiență renală cronică și cardiomiopatie dilatativă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate alte 22 noi cazuri de îmbolnăvire, situația prezentându-se astfel: 17  teste pozitive de la laboratorul din sistemul public și 5  teste pozitive de la laboratoarele din sistemul privat.