Peste 650 de sesizări de la începutul campaniei electorale

1

Ministerul Afacerilor Interne a transmis marți că de la începutul campaniei electorale au fost înregistrate 669 de sesizări privind evenimente electorale, dintre care 80 nu s-au confirmat, iar 268 sunt în curs de cercetare.

Cele mai multe sesizări au fost despre distrugerea, deteriorarea sau murdărirea afișelor electorale ori a anunțurilor de propagandă electorală; nerespectarea prevederilor legale referitoare la tipurile de materiale de propagandă electorală ce pot fi utilizate în campania electorală; nerespectarea măsurilor de protecție sanitară dispuse în context electoral și nerespectarea hotărârilor birourilor electorale sau ale Autorității Electorale Permanente.

În urma verificărilor efectuate, au fost constatate 386 de contravenții, fiind aplicate amenzi în valoare de peste 92 de mii de lei.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară în context electoral, de la debutul campaniei electorale au fost constatate 25 de contravenții, fiind sancționate cu amendă sau avertisment 36 de persoane.

Pe timpul campaniei electorale, au fost constatate 149 de infracțiuni pentru care sunt cercetate 128 de persoane.