Mii de persoane la procesiunea religioasă din 21 Mai

0

200 de preoți au participat la procesiunea dedicată Sfinților Împărați Constantin și Elena, ocrotitorii municipiului Târgu Jiu. Ca în fiecare an, mii de cetățeni s-au alăturat procesiunii religioase, care a pornit din fața Bisericii “Sfinții Împărați Constantin și Elena” și a continuat pe Bulevardul Unirii – Bulevardul Constantin Brâncuși, până în Piața Prefecturii. A urmat un concert de muzică religioasă, unde cunoscuta interpretă Mariana Anghel a urcat pe scenă alături de Grupul cameral instrumental „Cantores” – dirijor Petrișor Varga, Grupul vocal „Anghelos” – dirijor Traian Stoiță și soliștii, Marcel Anghel, Adriana Anghel și Ioana Brad.

Mai mult decât atât, Înalt Prea Sfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a fost prezent la Târgu Jiu pentru a oficia Sfânta Liturghie la hramul Bisericii “Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

“A fost o slujbă cu adevărat deosebită, în prezența a sute de persoane. O zi specială, dedicată Sfinților ocrotitori ai municipiului Târgu Jiu.”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.