A început programul ”Litoralul pentru toți”

0

Astăzi, 22 mai, începe o nouă ediție a programului ”Litoralul pentru toți”, unde doritorii se pot bucura de tarife cu până la 70% mai mici faţă de cele din vârful sezonului. Această nouă ediție a fost lansată astăzi de către Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

“Continuăm acest program de succes, pe care românii îl aşteaptă în fiecare an. Este perioada în care preţurile pe litoral sunt cu până la 70% mai mici decât în vârf de sezon, iar pentru mulţi turişti reprezintă, poate, singura variantă prin care pot merge în vacanţă la mare câteva zile. Cele mai multe hoteluri vor fi deschise începând cu sfârşitul lunii mai, dar turiştii pot face deja rezervări de sejururi pentru acest program”, a declarat preşedintele FPTR, Dragoş Răducan.

Potrivit prețurilor afișate pe site-urile operatorilor de turism , până pe data de 18 iunie, românii se pot bucura de un sejur la mare, cu prețuri ce pornesc de la 52 de lei/noapte/persoană, preț care include doar cazarea, fără mic dejun, la un hotel de 3 stele. Există și oferte care pornesc de 101 lei/noapte/persoană în cameră dublă, ofertă valabilă la un hotel de 3 stele, iar în staţiunile din sudul litoralului, tarifele încep de la 57 lei/noapte/persoană în camera dublă la un hotel de 3 stele.

Pentru cei care solicită pachete all inclusive, acestea sunt disponibile la prețuri începând de la 200 de lei/noapte/persoană în cameră dublă, la o unitate de 3 stele.

“Le recomandăm turiştilor care vor să profite de aceste oferte să facă deja rezervări pentru că locurile sunt limitate şi se epuizează repede. Rezervările se pot face direct, la hotel, dar şi prin intermediul agenţiilor de turism. La fel ca la ediţiile anterioare, pachetele turistice pot fi achitate şi cu vouchere de vacanţă”, a adăugat preşedintele FPTR.

Conform datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), în program s-au înscris până vineri 25 de unităţi de cazare din toate staţiunile de pe litoralul românesc, care pun la dispoziţia turiştilor, cumulat, un număr de aproximativ 4.000 de locuri de cazare pe noapte. Până la începerea programului se aşteaptă să se înscrie aproximativ 50 de hoteluri care vor pune la dispoziţia turiştilor aproximativ 8.000 de locuri de cazare pe noapte.

Programul “Litoralul pentru toţi” se află la ediţia cu numărul 42 şi este singurul program social din România susţinut integral de mediul de afaceri.