MATHFactor la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae”

1

            Zilele trecute, elevii claselor a V-a A și a VI-a C de la Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, coordonați de doamna profesoară de matematică, Giorgi Victoria, au avut ocazia să-și demonstreze într-un mod inedit cunoștințele matematice. Activitatea-concurs MathFactor din cadrul proiectului Erasmus+ ‚,Analyse de la Biodiversité et des Cultures pour un Développement plus Durable – ABC2D”, proiect derulat în limba franceză de Școala Gimnazială „Sfântul Nicolae” în ultimii doi ani, le-a oferit elevilor prilejul să explice colegilor de la clasele lor, prin diverse metode (desene, colaje, prezentări power-point, filmulețe), noțiuni matematice studiate.  În acest fel, elevii fiecărei clase au devenit pe de o parte concurenți, pe de altă parte membri ai juriului în cadrul acestui concurs care a vizat pe lângă competențele matematice și competențe digitale, artistice, sociale și civice. Participanții au fost recompensați cu diplome și cu multe felicitări din partea juriului care, pe lângă elevii claselor, a fost reprezentat și de coordonatorul proiectului, Călugăru Liliana, de doamna profesoară de matematică, Giorgi Victoria, profesorul de desen, Laurențiu Gridan și de doi reprezentanți din partea părinților celor două clase, Ghiga Mihaela și Scorei Eliza!

MATHFactor este o noua metodă de învățare a matematicii bazată pe comunicarea matematică. Prin metoda MATHFactor, elevii învață auto-organizarea, iar auto-organizarea posibilităților include auto-educația.

Scopul MATHFactor este acela de a încuraja elevii să stimuleze imaginația publicului și să exprime idei matematice folosind abilitățile dramatice în fața unor spectatori care nu sunt experți în domeniu. Comunicarea matematică MATHFactor are în vedere cunoașterea și promovarea matematicii. Un elev trebuie să poată prezenta idei matematice altor elevi și, de asemenea, să poată asculta ideile celorlalți elevi. Metoda este amuzantă, plăcută și funcțională în același timp.

Toate materialele realizate de elevi pentru acest concurs, cât și celelalte activități din cadrul proiectului pot fi urmărite pe blogul http://www.abc2d.eu/2021/01/cn-concours-math-factor-roumanie-college.html .

Prof. Giorgi Victoria