Mai multe controale și amenzi după explozia cazurilor de Covid

0

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului Gorj, au fost desfășurate 15 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, polițiștii gorjeni intensificând activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În total, 196 de  polițiști, jandarmi și polițiști locali, lucrători ai ISU Gorj, reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au beneficiat de activitățile informativ-preventive și au fost verificate 470 de persoane, 181 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 119  mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 178 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală  de 12.500 de lei, din care 176 de sancțiuni au fost aplicate în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 10.000 de lei.

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate gradual toate măsurile, iar forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

„Sănătatea și viața dumneavoastră sunt cele mai importante și vă rugăm să fiți responsabili! Vă recomandăm să păstrați distanțarea fizică, să purtați masca de protecție, să respectați modul de organizare a evenimentelor și să nu vă expuneți inutil la riscuri. Suntem și vom fi prezenți în toate zonele aglomerate din județ, pentru protejarea dumneavoastră. Rolul nostru nu este acela de a aplica sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Mulțumim tuturor celor care înțeleg că sănătatea este cea mai importantă și respectă regulile generale de prevenire a răspândrii COVID-19. Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!”, a transmis IPJ Gorj.