Locuitorii din Bolboși, încrezători în echipa PSD

1

Echipa PSD Gorj a fost primită cu brațele deschise de locuitorii  din Bolboși. Candidații Partidului Social Democrat la alegerile parlamentare au discutat cu oamenii despre problemele cu care aceștia se confruntă, dar și despre soluțiile pe care social democrații e propun la toate acestea. Una dintre cele mai frecvente nemulțumiri ale cetățenilor se referă la faptul că actualul Guvern a închis școlile fără să asigure elevilor tablete, iar nerespectarea legii privind dublarea alocațiilor nu a fost respectată. După cum au declarat părinții copiilor care fac cursuri on line, aceasta ar fi fost o soluție să achiziționeze  tabletele de care au nevoie copiii lor.  De asemenea, bătrânii sunt nemulțumiți că pensiile nu le-au fost majorate, așa cum spune legea. Locuitorii din Bolboși au mărturisit că sunt alături de candidații PSD, deoarece cred în măsurile propuse de partid în planul de guvernare.

”Oamenii văd ce se întâmplă, iar realitatea este că la Bolboși  sunt foarte mulți elevi care nu mai fac școală aproape deloc, după ce Guvernul a decis închiderea școlilor. Noi, din bugetul local, nu putem achiziționa acele tablete de care au nevoie elevii pentru a participa la cursurile on line, iar din acest motiv copiii sunt deconectați aproape  de tot de la educație. Așteptăm să vedem când va da Guvernul drumul la acel program pentru achiziționarea de tablete, pentru a beneficia și noi de ele. Am fost astăzi (ieri-n.r.) împreună cu echipa PSD prin comună și va spun foarte sincer că oamenii sunt extrem de îngrijorați cu privire la ce se întâmplă acum. Pensiile nu le-au fost majorate bătrânilor, copiilor nu le-au fost dublate alocațiile, conform legii. Dacă nici acuma, înaintea alegerilor, Guvernul PNL nu respectă legea, vă dați seama că și oamenii se întreabă ce vor face (PNL-n.r.), după 6 decembrie. Urmeză patru ani fără alegeri. La ce să ne așteaptăm. Avem  cu toții speranța că PSD va câștiga alegerile și vor reuși să repună țara pe picioare”, a declarat Viorel Rotaru, primarul localității Bolboși.

 

 

ELEMENTE PRINCIPALE PENTRU EDUCAȚIE

 • ŞCOLI INTELIGENTE PENTRU COPII INTELIGENŢI: Asigurarea resurselor materiale digitale (laptopuri/tablete, conectare internet), realizarea unuisistem integrat de eLearning bazat pe o platforma open-source, cu facilități de videoconferință incluse, înființarea ”Platformei națională digitală a educației” (manuale în format digital, catalogul virtual, alte resurse de învățare șiposibilități de evaluare).
 • NETFLIX EDUCAȚIONAL ROMÂNESC -realizarea unei Platforme educaționale digitale multimedia și a unei Biblioteci virtuale multimedia în colaborare cu Televiziunea Română, destinate elevilor, cadrelor didactice și familiei.
 • PROGRAMUL NAȚIONAL „ȘCOALA CU PROGRAM PRELUNGIT”– Înființarea școlilor cu program prelungit, până la ora 16,00, oferind astfel elevilor pe lângă programul şcolar şi posibilitatea de a servi o masă caldă şi de a participa la activități de aprofundare, remediale şi extracurriculare la decizia școlii, în funcție de specificul comunității.
 • PROGRAMUL NAȚIONAL DE SPRIJIN AL ELEVILOR – BURSE – Instituirea unui nou tip de bursă, “bursa de asistenţă socială”, având un cuantum de 1000 RON/lunar, pentru copiii care provin din sistemul de protecție, instituționalizați, cu condiția ca aceștia să fie înscriși într-o unitate de învățământ preuniversitar de stat.Asigurarea unor burse minime pentru elevi:
 • bursa socială: lunar, 40% din salariul minim net pe economie – 550 lei/lună;
 • bursa de studiu: lunar, 32,5% din salariul minim net pe economie – 450 lei/lună;
 • bursa de merit: lunar, 35% din salariul minim net pe economie – 470 lei/lună;
 • bursa de performanță: lunar, 37,5% din salariul minim net pe economie – 500 lei/lună.

Garantarea transportului gratuit pentru elevi pentru toate tipurile de transport, pe tot parcursul anului calendaristic.

 

 • MODERNIZAREA DISCIPLINELOR ȘCOLARE PENTRU UN ÎNVĂȚĂMÂNT FUNCȚIONAL
  • Reconfigurarea programelor școlare din perspectiva aplicabilității practice a acestora, cu asigurarea predării integrate.
  • Introducerea „disciplinelor pentru viață”:educație pentru stil de viață sănătos, educație economică și antreprenorială, educație juridică, educația dreptului muncii etc.
  • Reconfigurarea numărului de ore alocat unei discipline de studiu, ca urmare a predării integrate de cadre didactice cu specializări din aceeași arie curriculară.
  • Modificarea procesului de evaluare – se realizează în echipă multidisciplinară și stă la baza consilierii și orientării în carieră.

 

– Comandat de Partidul Social Democrat –Organizația Județeană Gorj
Realizat de SC OBIECTIV MASS MEDIA SRL
– CUI mandatar financiar coordonator: 11200020