Jandarmii gorjeni în misiune pentru un weekend în siguranță

3

În acest sfârșit de săptămână, misiunile jandarmilor gorjeni sunt concentrate pe asigurarea unui climat de ordine și siguranță al cetățenilor care participă la manifestările publice organizate în această perioadă, cât și în zonele montane din județul Gorj.
Astăzi și mâine, jandarmii gorjeni vor fi prezenți în Rânca, la Transalpina Fest, pentru a se asigura că participanții și turiștii din zona montană se bucură de acest eveniment în deplină siguranță.
Totodată, în perioada 30 iunie-02 iulie, jandarmii gorjeni vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică a participanților la Zilele Comunei Roșia de Amaradia.
De asemenea, măsuri suplimentare de ordine publică vor fi luate și în zonele aglomerate pentru a fi asigurat un climat de ordine și siguranță publică și pentru a se răspunde la toate solicitările cetățenilor.
“Recomandăm participanților la manifestările publice organizate în această perioadă:
– să respecte indicațiile organizatorilor și forțelor de ordine;
– să nu se implice în acțiuni care pot conduce la tulburarea ordinii și liniștii publice;
– în caz de nevoie, să solicite sprijinul jandarmilor aflați în misiune.
Jandarmii montani din cadrul Posturilor de Jandarmi Montane din Rânca, Runcu și Tismana vor acționa pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor care se află în zonele montane precum și pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.
Recomandăm turiştilor care vor merge în zonele turistice montane din județul Gorj, să parcurgă traseele turistice marcate corespunzător, să fie echipați adecvat, să aibă asupra lor un telefon mobil încărcat pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 incidentele sau problemele.”, a transmis IJJ Gorj.