Înfrângere usturătoare pe teren propriu pentru echipa de baschet CSM Târgu Jiu

6

Echipa de baschet CSM Târgu Jiu a suferit o înfrângere usturătoare pe teren propriu în fața formației CSM Focșani, scor 86-110.

Formația din Târgu Jiu a  pierdut meciul 2 din seria de play-out a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95, cu  După două partide disputate la Târgu Jiu, scorul este egal în acest moment, 1-1. Seria se mută acum la Focșani, acolo unde se vor disputa două partide, pe 30 aprilie și 2 mai.

„A fost o seară neagră pentru baschetul gorjean, o seară în care suporterii gorjeni au venit la sală să susțină echipa, convinși că vor vedea un nou succes al favoriților, așa cum s-a întâmplat miercuri seara. Suporterii au fost convinși că baschetbaliștii lui Kresimir Basic au învățat ceva după meciul de miercuri, atunci când au făcut o primă repriză extrem de slabă, dar și-au revenit miraculos după pauză și-au reușit victoria. ”Rețeta” nu a mai funcționat în această seară. Până la un punct, meciul din această seară a semănat ca două picături de apă cu ceea ce s-a întâmplat miercuri. Același început slab de meci pentru echipa gorjeană, cu o primă repriză dominată copios de formația vizitatoare. La fel ca în prima partidă, baschetbaliștii gorjeni au început în forță repriza secundă, când s-au apropiat pe tabelă, doar că la un moment dat ceva s-a rupt în jocul echipei noastre. Istoria nu s-a mai repetat, gorjenii nu au mai avut forța să întoarcă rezultatul, așa cum s-a întâmplat în partida precedentă“, se arată pe site-ul CSM Târgu Jiu

Antrenorul oaspeților a recunoscut la conferința de presă că echipa sa a prins o seară fantastică, dar și pe fondul unui joc slab pe apărare al gorjenilor. Chiar dacă echipa sa a câștigat lejer acest meci, Mihai Petruț, principalul de la Focșani, consideră că CSM Târgu Jiu este în continuare favorita acestei serii, în condițiile în care are o serie de jucători de bază accidentați, iar CSM Târgu Jiu are o rotație mai lungă.

Afectat de ceea ce s-a întâmplat pe teren, Claudiu Alionescu, directorul tehnic al grupării gorjene, prezent la conferința de presă, și a cerut scuze față de suporterii gorjeni pentru modul în care s-a prezentat echipa la acest meci și anunță că vor urma câteva decizii drastice în perioada imediat următoare.