Fraudă la Bac-ul de toamnă

0

Subiectele de la proba de Bacalaureat de miercuri au ajuns pe Facebook. Și în Gorj s-a demarat o anchetă după ce în imagini apare indicativul unui centru de examen din județ.

Inspectoratul Școlar Județean Gorj s-a autosesizat și a demarat o anchetă.

„În urma apariției unor imagini în spațiul public care surprindeau imagini într-un centru de examen, Comisia Judeţeană de Bacalaureat a Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj s-a autosesizat cu privire la acest incident.

ISJ Gorj a constituit o comisie care s-a deplasat la centrul de examen nr. 587 vizualizând înregistrările audio-video din sălile în care au fost repartizaţi candidaţii care au susţinut proba de Biologie Vegetală și Animală. În urma vizualizării înregistrărilor s-a constatat că într-o sală de examen un candidat a fotografiat subiectele de examen.

Sancţiunile vor fi aplicate conform Metodologiei în vigoare (OMECTS nr. 4.799/2010 valabilă conform Ordinului Nr. 4950/2019 şi pentru sesiunea 2020),  atât candidatului, cât şi profesorului asistent”, a transmis Dana Constantinescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.