Fabrica de de echipamente agricole și irigații, Variant Agro, inaugurată, ieri, la Bârsești

4

Ieri, 13 iunie, a avut loc deschiderea oficială a fabricii de echipamente agricole și irigații Variant Agro, de la Bârsești. Primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a făcut precizarea că investiția îi aparține unei societăți cu capital extern din Ucraina și presupune crearea de locuri de muncă în producție.

„Îi mulțumesc domnului deputat Gheorghe Pecingină pentru implicarea în acest caz și în atragerea de investitori pentru municipiul Târgu Jiu! Este de apreciat, de asemenea, implicarea președintelui Consiliului Județean Gorj, domnul Cosmin Popescu, dar și a instituțiilor deconcentrate în realizarea acestei fabrici și a investițiilor ce vor urma. Municipiul Târgu Jiu devine tot mai atractiv pentru investitori, pe măsură ce orașul se dezvoltă. Fabrica funcționează în una din halele preluate de la fostul combinat de ciment.”, a declarat Marcel Romanescu.

Unitățile care vor produce echipamente agricole și irigații au fost deschise în fostele hale ale fabricii de ciment, Romcim, aflate în Bârsești, zonă limitrofă a municipiului Târgu Jiu. Obiectivul de activitate va fi realizarea echipamentelor pentru irigații în agricultură, elemente de structură pentru parcurile fotovoltaice, profile pentru prinderea plăcilor rigips și echipamente folosite în domeniul logisticii.