Elena Lasconi este noul președinte al USR

7

Elena Lasconi, primarul orașului Câmpulung Muescel, a fost votată preşedinte al USR. Aceasta a primit 7.701 voturi. Ea a câştigat cu 68,14% din voturile exprimate.

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat că, în urma votului electronic pentru alegerea preşedintelui USR, Gabriel Filip a primit 310 voturi, Radu Hossu a primit 1.471 de voturi, Cristian Seidler a fost votat de 1873 de membri USR, iar Elena Lasconi a primit 7.701 voturi.

„Se astăzi începe reconstrucţia USR şi vom lucra mai uniţi şi mai determinaţi ca niciodată, pentru că în joc este pierderea democraţiei din România. Sunt mândră că sunt româncă iar eu sărbătoresc prin fapte drapelul României în fiecare zi. Şi m-aş bucura ca în această ţară să îl fluturăm cu toţii, în Piaţa Universităţii, la Iaşi, Constanţa, la Satu Mare, în România de dincolo de graniţele ţării şi să ne bucurăm împreună de victoria echipei naţionale de fotbal. Concentrarea puterii în mâinile unor partide învechite în rele şi mimarea că ar consulta populaţia, românii, din patru în patru ani, le-au adus românilor doar dispreţ, furt din buzunarele celor care muncesc şi sunt de bună credinţă. Asta a dus la slăbirea statului. Puterea cetăţeanului înseamnă să ai o viaţă într-o ţară mândră şi respectată, în care să îţi doreşti să îţi creşti copiii şi nu să pleci din această ţară”, a declarat Lasconi.