Doina Lemny a primit titlul de Doctor Honoris Causa

0

Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu i-a acordat cea mai înaltă distincție academică doamnei doctor în istoria artei, Doina Lemny.  Doamna Doina Lemny este co-curator a celor șapte expoziții tematice la Atelierul Brâncuși din 1998 până în 2002, dar și autoare a mai multor publicații și volume consacrate marelui artist român. Doina Lemny este doctor în istoria artei, muzeograf-cercetător la Muzeul Naţional de Artă Modernă, Centrul Pompidou Paris, specialistă în sculptura din prima jumătate a secolului al XX-lea.

“Doïna Lemny a răspuns în mai multe rânduri invitației Centrului Brâncuși de a participa la simpozioanele internaționale organizate de instituție, susținând conferințe și lansând cărți, eseurile sale fiind publicate în revistele „Brâncuși” și „Confesiuni”.

Activitatea sa prodigioasă, materializată în lucrări științifice, cărți și monografii recunoscute pe plan național și internațional (în special, în sfera exegezei brâncușiene), acțiunile de organizare a unor expoziții de excepție (mai multe dintre ele cu opere aparținând creatorului sculpturii moderne) în Franța și în alte țări, ca și participările sale în cadrul congreselor internaționale au avut ca efect benefic popularizarea în lume a creațiilor artistului cu origini gorjene, Constantin Brâncuși. Această activitate excepțională și prestigiul internațional de care se bucură istoricul de artă Doïna Lemny justifică pe deplin faptul de a i se acorda titlul onorific de Doctor Honoris Causa, de către Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu.”, a declarat Sorin Buliga.