Doi directori ai grupului Succes, trimiși în judecată

1

Doi directori ai grupului Succes, controlat de afaceristul Nicu Sarcină, au fost trimiși în judecată pentru evaziune fiscală, anunță G4Media. Ar fi vorba despre Victor Liviu Șendroiu și Floarea Pisc, directorul general și directorul economic al companiei Succes Nic Com din Târgu Jiu, aflată în insolvență.

Prejudiciul se ridică la aproape 78.000 de lei și vizează fapte de acum 6 ani.

„În perioada septembrie – noiembrie 2014 (trimestrele III și IV 2014), la diferite intervale de timp, dar în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpații, în calitate de administrator și director general la o societate comercială și respectiv de director economic la aceeași societate, nu au înregistrat în contabilitate, în totalitate, producția de produse de panificație, precum și veniturile realizate din vânzarea produselor de panificație, în cuantum de 258,285.20 lei, pentru care nu au fost emise bonuri fiscale, prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma de 77,830.86 lei, din care 43,458.61 lei – TVA și 34,372.26 lei – impozit pe profit”, se arată în comunicatul Parchetului General.

Dosarul a demarat în noiembrie 2014 când procurorii și polițiștii au făcut percheziții în 31 de locații, printre care și la brutăria firmei Succes Nic Com din Târgu Jiu.

La percheziții, procurorii au găsit 68.590,00 euro și 145.218,64 lei, sume puse acum sub sechestru.

Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Juridică s-a constituit parte civilă, solicitând introducerea în cauză a părții responsabile civilmente.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului București, spre competentă soluționare.