Deficiențe constatate de ITM Gorj la spitalul din Târgu Cărbunești

12

O serie de deficiențe au fost constatate de inspectorii de muncă în urma efectuării unui control în domeniul relațiilor de muncă la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au dispus două măsuri de remediere a deficiențelor constatate.

„Să facă dovada comunicării deciziei de încetare și a extrasului din registru pentru o fostă salariată și o măsură cu termen permanent ca, la încetării activității salariaților, să comunice salariaților deciziile privind încetarea contractelor individuale de muncă și să elibereze salariaților extrasele din registrul general de evidență a salariaților, conform ar.t 7 alin 5 din Hg 905/2017“, au transmis reprezentanții ITM Gorj.

Managerul unității medicale, Sorin Mehedințu, a declarat că nu mai sunt fonduri pentru acordarea salariilor, deoarece 99 la sută din buget se duce către plata drepturilor salariale.  În plus, spitalul a ajuns la datorii de peste 5,5 milioane de lei.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a intervenit în acest scandal și a spus că managerul trebuie să găsească soluții și că managerul nu își face traeba.