Cum începe școala în Gorj. Harta incidenței cazurilor de Covid

0

Ministerul Sănătății a prezentat situaţia ratei de incidenţă a cazurilor de infecţie cu SARS-COV-2 şi harta localităţilor unde cursurile se vor ţine doar online sau în funcţie de scenariul doi. La nivel național, 43 de localități sunt în zona roșie, 410 în zona galbenă, iar 2.728 sunt „pe verde”.

Gorjul nu este cuprins în zona roșie.

Localitățile din Gorj unde rata de incidență a cazurilor de Covid (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori) este mai mare de 1% sunt: Schela – 2,38%, Cătunele -1,51%, Bîlteni – 1,46%, Plopșoru – 1,37%, Drăgotești -1,21%, Mușetești – 1,06% și Mătăsari – 1,01%.Municipiul Târgu Jiu are sub 1%, respectiv 0,87%. Acestea intră în scenariul galben.

Aceste date vor defini scenariul după care va începe școala: verde, galben sau roșu.

Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul 3: Participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

În cazul în care rata incidenței cumulate este sub 1/1.000 locuitori, fiecare institție de învățământ va putea opta între scenariile 1 sau 2, în funcție de resursele pe care le are la dispoziție.

Dacă rata incidenţei cumulate este între 1-3/1.000 locuitori, se va aplica scenariul 2 pentru toate unităţile de învăţământ din localitate.