CE Oltenia, amendat de ITM

0

Complexul Energetic Oltenia a fost amendat cu suma de 10.000 de lei pentru accidentele de muncă în care doi salariați au fost răniți.

Ultimul eveniment a avut loc pe 2 septembrie, după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste un excavator de la Jilț Sud. Excavatoristul a ajuns la spital, suferind leziuni la antebrațul drept.

„În urma a două accidente de muncă care au avut loc în două zile consecutive, la același angajator, soldate cu rănirea a doi salariați, după ce unul dintre ei a căzut de la aproximativ 3,5 metri, din cauza unei balustrade care a cedat, iar celălalt de la circa 11 metri, după ce cabina excavatorului a fost smulsă de un mal de pământ desprins din frontul de lucru, inspectorii de muncă cu atribuții de control în privința securității și sănătății în muncă s-au autosesizat și au întreprins o verificare la fața locului. În urma deficiențelor constatate a fost aplicată o amendă în sumă de 10.000 de lei și s-au dispus măsuri cu termen imediat și permanent de remediere a acestora, în sensul respectării metodelor de excavare și a monografiei de lucru, precum și asigurarea unor balustrade și grătare conforme pe linia de excavator”, a anunțat Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.