Centrul de bătrâni Suseni va fi reabilitat

2

Consiliul Județean Gorj a reușit să obțină o finanțare de un milion de euro în vederea modernizării centrului de bătrâni situat în localitatea Runcu. Prin acești bani, Complexul de Îngrijire și Asistență Suseni va fi reabilitat energetic.

Clădirea în care se află sediul administrativ și saloanele pentru bolnavi a fost construită în anul 1960 și renovată în anii 2010-2013. Al doilea corp de clădire, locuință pentru bolnavi, a fost construit în anul 1960 și modernizat în anul 2009. Saloanele și sălile de tratament pentru bolnavi au fost construite în anul 1999 și renovate în ultimii trei ani.

Scopul acestui obiectiv de investiție este creșterea eficienței energetice a clădirilor, îmbunătățirea desfășurării activității în cadrul instituției și asigurarea unor condiții optime pentru beneficiarii serviciilor de asistență socială, persoanele cu handicap și persoanele vârstnice. De asemenea, se urmărește asigurarea energiei din surse regenerabile, scăderea consumurilor de energie și a emisiilor de dioxid de carbon.

Proiectul este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta C5 – Valul Renovării. Valoarea totală estimată a lucrărilor se ridică la 5,19 milioane lei, fără TVA.