Cariera Roșia are un nou acord de mediu

0

Complexul Energetic Oltenia a obținut, pe 7 septembrie, acordul de mediu pentru continuarea lucrărilor în perimetrul de licență extins al obiectivului de investiții „Deschiderea și punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, jud. Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”.

Acesta va permite asigurarea frontului de lucru și plasarea excavatoarelor pe treptele superioare, fapt ce vă contribui inclusiv la constituirea stocului de cărbune necesar trecerii vârfului de iarna. Prezentul acord de mediu este emis de APM Gorj.

„Pentru obținerea acestuia, compania a demonstrat că se încadrează în condițiile impuse de legislația de mediu. Menționăm că acordul anterior a fost anulat în octombrie 2019 ca urmare a contestațiilor depuse de organizațiile nonguvernamentale de mediu. Societatea va întreprinde toate eforturile necesare pentru ca astfel de situații, precum cea de la Cariera Roșia de Jiu, să nu se mai repete”, a transmis compania.

Cariera Roșia de Jiu este cea mai mare carieră din cadrul CE Oltenia și asigură cărbunele necesar funcționarii Electrocentralei Rovinari.

În același timp, Cariera Roșia de Jiu este o componenta a „Planului de Restructurare și Decarbonare 2020-2026” pe care Complexul Energetic Oltenia îl vă derula pe parcursul celor cinci ani, cu importanță majoră în asigurarea continuității energiei produse pe baza de cărbune.