Bărbat cu afecțiuni psihice, depistat de polițiști în pădure

1

La data de 27 iulie, ora 23:24, Poliția Municipiului Târgu Jiu a fost sesizată prin apel de urgență, de o femeie, despre faptul că soțul său a plecat de la domiciliu și nu a mai revenit.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, stabilind că în jurul orei 18:30, Popescu Gheorghe, de 73 de ani, din comuna Stănești, a plecat de la locuința sa, iar până în prezent nu a mai revenit.

Bărbatul are afecțiuni psihice și este cunoscut cu plecări repetate de la domiciliu.

Semnalmente: aproximativ 1,76 înălțime, greutate 74 kg, păr cărunt, ochi verzi.

La momentul plecării, bărbatul purta o cămașă cu mânecă scurtă, de culoare albastru, o bluză de culoare gri cu verde, pantaloni gri, iar în picioare purta papuci de casă.

În scurt timp au fost demarate verificări, căutările bărbatului fiind efectuate de polițiști, jandarmi și voluntari, precum și un câine de urmă.

Scotocirile au fost efectuate pe raza satelor Vălări, Pîrvulești și Alexeni, fiind o zonă cu vegetație densă și vizibilitate redusă, misiunea oamenilor legii fiind îngreunată de acest aspect.

În urma activităților de căutare efectuate de către polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, salvamontiștilor din cadrul Salvamont Gorj, lucrătorilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj, jandarmilor din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, precum și a voluntarilor, bărbatul în vârstă de 73 de ani, din comuna Stănești a fost depistat într-o pădure situată la aproximativ 5 kilometri de locuință, fiind conștient și cooperant.

La activitățile de căutare au participat 25 de polițiști, pompieri, salvamontiști, jandarmi și voluntari, precum și câini de urmă din cadrul IPJ Gorj și Salvamont Gorj.

“Mulțumim tututor celor angrenați în activitățile de căutare! Ne bucurăm că misiunea noastră a fost îndeplinită cu succes, munca în echipă dovedind, încă o dată, că doar așa pot fi obținute rezultate!”, a transmis IPJ Gorj.