Au învățat cum pot să devină antreprenori în turismul rural

4

Tineri din mai multe localități din județul Gorj au fost învățați cum să devină antreprenori în turismul rural. 

Asociația Be Teen din Târgu Jiu a demarat proiectul „Antreprenor de viitor în turism rural“.  În perioada aprilie 2023 și martie 2024, tinerii din mediul rural din județul Gorj, au avut ocazia să se implice într-o serie de activități, menite să îi ghideze și să îi inițieze în ceea ce înseamnă antreprenoriatul în domeniul turismului rural.

„Scopul principal al acestui proiect îl reprezintă crearea de oportunități pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani din mediul rural de a se informa și de a-și dezvolta competențele antreprenoriale în domeniul turismului rural.

Printre activitățile desfășurate în cadrul proiectului s-au numărat: ateliere de economie socială și scriere de proiecte, seri de film, documentări despre oportunitățile de finanțare disponibile, sesiuni de informare, elaborarea unei broșuri despre antreprenoriat în turism rural. Parteneri în cadrul proiectului: Liceul Tehnologic Baia de Fier, AJOFM Gorj.

Eforturile echipei de implementare continuă și prin intermediul proiectului YOUth GUIDE RURAL, cofinanțat de Uniunea Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, în cadrul căruia tinerii din mediul rural vor fi informați despre meseria de ghid turistic local.

Aceste inițiative sunt menite să contribuie la dezvoltarea durabilă a comunității, să promoveze antreprenoriatul în turismul rural și să sprijine implicarea tinerilor.

”Prin intermediul proiectului Antreprenor de viitor în turism rural, ne-am dorit să oferim tinerilor din mediul rural, în special celor din Baia de Fier, oportunitatea de a-și descoperi potențialul antreprenorial și de a contribui la dezvoltarea durabilă a comunității lor”, transmit reprezentanții Asociației Be Teen.

Antreprenor de viitor în turism rural este un proiect co-finanțat de Uniunea Europeana prin programul Corpul European de Solidaritate“, se arată într-un comunicat de presă al Asociației Be Teen.

Asociația Be Teen a fost înființată în anul 2022 cu scopul de a promova o implicare activă în societate și o educație completă pentru tinerii și copiii comunității.

Misiunea asociației este de a contribui la dezvoltarea personală și profesională a tinerilor și copiilor, la educația și cultura acestora prin desfășurarea de activități diverse folosind metode non-formale, astfel încât aceștia să poată avea o viață care să corespundă potențialului lor.