Afacerist tâlhărit în propria casă

1

Un bărbat, de 50 de ani, din comuna Samarinești, a alertat ieri poliția despre faptul că cinci bărbați, dintre care doi cunoscuți, ar fi intrat, fără drept, în locuința sa și, sub amenințarea unui cuțit, i-ar fi sustras un laptop, 4 telefoane mobile și documentele de identitate, ulterior, aceștia plecând de la fața locului, cu un autoturism.

Polițiștii au efectuat cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc fapta și identificarea a autoturismului în cauză.

Din cercetări a reieșit faptul că, un bărbat, de 49 de ani, din comuna Broşteni, județul Mehedinţi, s-a deplasat, împreună cu un alt bărbat, de 40 de ani, din aceeași localitate, în satul Samarineşti, la locuința apelantului, au intrat în curte și ulterior în locuinţă, unde au găsit-o pe concubina persoanei vătămate, în vârstă de 38 de ani şi au împins-o de pe scări, ocazie cu care au sustras un laptop, o tabletă, 4 telefoane mobile şi documentele unei societăți comerciale, pe care apelantul o administrează.

În apropierea locuinţei, reclamantul a încercat să îi oprească, moment în care bărbatul de 49 de ani, folosind un obiect ascuțit, a exercitat acte de violență împotriva sa,  provocându-i o rană superficială.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Totodată, faţă de cei doi au fost emise mandate de aducere, care au fost puse în executare ieri, bărbații fiind reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, cu propuneri corespunzătoare.