A refuzat o mită de 5.000 de lei

0

Un gorjean a fost arestat preventiv pentru dare de mită. Potrivit procurorilor gorjeni, Ţ.V. este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„În data de 10.10.2020, în jurul orelor 13,30, inculpatul Ţ.V. i-a remis agentului de poliţie M… din cadrul Postului de Poliţie Săcelu suma de 5.000 de lei, pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu efectueze cercetările în dosarul penal menţionat, inculpatul solicitându-i acestuia să distrugă dosarul”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

A fost constatată de către procuror, cu sprijinul organelor de cercetare penală din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, infracţiunea flagrantă de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin.1 Cod penal.

Inculpatul Ţ.V. a fost reţinut preventiv în cauză, de către procuror, pe o perioadă de 24 de ore.

În data de 12.10.2020, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj a admis propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.