Gorjeancă obligată să-i plătească unui bătrân italian aproape 700.000 de euro

5

Simona Mărgăian și-a aflat pedeapsa definitivă. Aceasta a fost trimisă în judecată pentru că a păcălit un bătrân italian.

Instanța Curții de Apel Craiova au decis, joi, să înceteze procesul penal împotriva Simonei Mărgăian (actualmente Filip) pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, însă au condamnat-o pentru comiterea unei fapte de spălarea banilor la trei ani de închisoare cu suspendare și un termen de supraveghere de patru ani.

În plus, Simona Mărgăian trebuie să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunității la Primăria Scoarța și să-i plătească italianului daune morale de 10.000 de euro. În plus, se va menține sechestrul asupra bunurilor pentru recuperarea sumei de 676.000 de euro, reprezentând despăgubiri materiale care trebuie acordate italianului

În anul 2023,  Tribunalul Gorj a condamnat-o la o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, pentru că a înșelat un bătrân italian, căruia îi promisese că se va căsători cu el și vor avea copii, iar, în schimb, primise sume mari de bani și obiecte de lux.

„În perioada mai 2015-septembrie 2017, folosindu-se de sentimentele de dragoste şi pasiune dezvoltate de cetăţeanului italian Francesco Thiela Albero, în vârstă de 71 de ani la debutul relaţiei, pe baza unor promisiuni ferme şi repetate de stabilire a unor relaţii stabile specifice vieţii de cuplu, de întemeiere a unei familii, naşterea unor copii şi realizarea unor oportunităţi în afaceri, respectiv de deschidere a unui salon de coafură mai întâi în Dubai, apoi în Bucureşti-România, cu complicitatea altor persoane, suspecte în cauză, în mod repetat, a indus în eroare pe cetăţeanul italian, parte civilă în cauză, deposedându-l de suma totală de 780.000 de euro”, au transmis procurorii în anul 2019 când a fost reținută pentru 24 de ore.