Zece candidați luptă pentru Târgu Jiu

0

Municipiul Târgu Jiu este disputat de nu mai puțin de zece candidați. Actualul primar PNL Marcel Romanescu îi are ca adversari pe Ciprian Adrian Florescu (PSD), Luminița Georgeta Popescu (Pro România), Nicușor Stan (PRM), Mădălina Adina Negrescu (ALDE), Adrian Marcel Tudor Drăghici (Partidul Verde), Horațiu Nicolae Guță (PPUsl), Viorel Salvador Caragea (PER), Marian Rotaru (PMP) și Silviu Florin Șarapatin (USR PLUS).

Marcel Romanescu a ajuns la primărie după alegerile parțiale din 2017. „Localele” din 2016 au fost câștigate de candidatul PSD, Florin Cârciumaru, dar acesta a renunțat la primărie pentru mandatul de senator.

A fost pentru prima dată în ultimii 17 ani când PNL a reușit să câștige Primăria Târgu Jiu, Romanescu fiind cu mult peste candidatul PSD, viceprimarul Aurel Popescu.

Deși a avut un consiliu local ostil, care i-a blocat mai multe proiecte, Romanescu vine în fața alegătorilor cu o serie de obiective pe care a reușit să de ducă la îndeplinire, marele său atuu fiind investițiile în educație, în unitățile de învățământ.

Romanescu este favorit să câștige un nou mandat de primar.

Ciprian Florescu a fost aruncat de PSD în bătălie, deși multe voci din partid au cerut un alt candidat. Fostul prefect de Gorj „s-a remarcat” prin celebrul ordin prin care a interzis accesul în prefectură a femeilor cu fuste scurte și a bărbaților în pantaloni scurți.

Florescu are de partea sa un PSD care domină Consiliul Județean Gorj, dar conflictele interne și plecările din partid i-au cam afectat pe social-democrați.

Singura femeie intrată în bătălie este Luminița Georgeta Popescu, fost rector UCB. Este susținută de partidul lui Victor Ponta, Pro România. Luminița Popescu a fost implicată în mai multe scandaluri la universitate, fiind de notorietate conflictul cu Adrian Gorun, președintele Senatului UCB.

Fostul viceprimar Adrian Tudor, promovat de PSD de-a lungul timpului în mai multe funcții publice, își încearcă norocul sub sigla Partidului Verde. Tudor și-a dorit atât de mult să candideze la Târgu Jiu încât a lăsat baltă PSD după mai bine de 20 de ani de activitate în acest partid. Tudor speră să intre în Consiliul Local.

În competiție au reintrat Caragea și Rotaru.. „Directorul pedichiură” este susținut de PMP, în vreme ce fostul șef al Poliției Gorj merge pe o candidatură din partea ecologiștilor, partid pe care îl conduce în Gorj.

USR este cam invizibil în Târgu Jiu, candidatul partidului, Florin Șarapatin, fiind prea puțin cunoscut electoratului târgujian.