Ydail respinge acuzațiile. Anchetați de procurorul pe care l-au reclamat

0

Firma controlată de omul de afaceri Ion Iordache, senator PNL de Gorj, respinge acuzațiile privind obținerea ilegală de fonduri publice. În plus, potrivit firmei de construcții, procurorul care instrumentează dosarul a anchetat și în trecut angajați ai companiei. După șase ani de audieri, acel dosar a fost clasat, iar procurorul a fost reclamat la Inspecția Judiciară.

„În 2019, același procuror se sesizează din oficiu și deschide un nou dosar penal în care anchetează presupuse fapte din 2015. Mai mult, dispune măsura reținerii timp de 24 de ore a doi dintre angajații firmelor, la fel ca în 2015. Licitația care face obiectul acestui nou dosar a fost adjudecată în urma unei hotărâri judecătorești definitive a Curții de Apel Craiova. Față de acuzațiile din acest dosar facem următoarele precizări: NU au fost folosite documente false NICIODATĂ, la nicio licitație!!! NU au fost declarate NICIODATĂ alte utilaje decât cele din documentele oficiale!!! NU a existat NICIODATĂ participare din partea societăților la o licitație având datorii la bugetul de stat!!!… De asemenea, prejudiciile de imagine aduse grupului de firme sunt imense, fără să se pună în discuție dramele prin care trec cei acuzați și familiile acestora. Toate aceste argumente justifică recuzarea procurorului, dar nu zdruncină încrederea noastră în justiție, aceste cazuri de rea intenție fiind izolate”, arată un comunicat al S.C. Ydail Construct S.R.L.

Trei oameni de afaceri, între care administratorul Ydail, sunt acuzați de săvârşirea infracţiunii de obţinere ilegală de fonduri. Anchetatorii spun că firmele lor s-au asociat pentru a participa la licitația privind întreținerea drumurilor județene, pentru perioada 2015-2019, prezentând date false cu privire la deținerea utilajelor pentru deszăpezire, precum și date false cu privire la lipsa datoriilor către bugetul de stat.

Reținuți pentru 24 de ore, cei trei oameni de afaceri au fost puși sub control judiciar.