Vîlceanu: Intrăm într-o perioadă bună pentru CE Oltenia

0
La finalul anului 2020, Complexul Energetic Oltenia a primit invitația să notifice Comisia Europeană cu privire la programul de eficientizare. Deputatul PNL de Gorj, Dan Vîlceanu, se așțeaptă ca, până la începutul lunii februarie Comisia Europeană, să aprobe planul de restructurare.
„Suntem în așteptarea răspunsului. Având în vedere că a fost și o fază de pre-notificare în care au fost aduse și clarificări, această etapă, a notificării, se va termina, cu siguranță, cu un răspuns pozitiv. Sunt optimist în ceea ce privește acest program care presupune investiții de peste 3, 5 miliarde de euro la Complexul Energetic Oltenia și mă aștept ca până la începutul lunii februarie să avem un răspuns. Știu că sunt multe întrebări, poate și temeri pentru schimbările pe care le presupune acest program, însă eu cred că intrăm într-o perioadă bună pentru CE Oltenia și Gorj, pentru că va fi o infuzie uriașă de capital, investiții de 3, 5 miliarde de euro”, a precizat Vîlceanu.
La sfârșitul anului trecut, Guvernul a aprobat două hotărâri pentru fronturile de lucru în carierele CE Oltenia și mai este nevoie de doar două hotărâri pentru a se rezolva problemele legate de extinderea activității miniere.