VIDEO Un localnic din comuna Polovragi a împlinit vârsta de 103 ani. A luptat în Al Doilea Război Mondial

167

Un localnic din comuna Polovragi a împlinit vârsta de 103 ani, fiind sărbătorit de familie și autorități, care i-au oferit un „Înscris de onoare“.

Ioan Manasia este veteran de război. El a luptat în Al Doilea Război Mondial și nu a avut o viață ușoară. Acesta are o vitalitate de invidiat, în ciuda vârstei înaintate.

Bătrânul trăiește singur și are chiar și câteva păsări în bătătură pe care le crește singur, dar mai muncește și în grădină. Din când în când, o rudă mai vine pe la el să vadă ce mai face

 

Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi a fost prezent la aniversarea lui Ion Manasia și povestește că dus o viață simplă și cumpătată: „A muncit în agricultură. A fost cioban, o perioadă, și s-a ocupat de îngrijirea animalelor. A lucrat și la pădure. A fost mereu un om cumpătat, fără să facă excese, și s-a odihnit la timp“.

Soția lui Ion Manasia a decedat în urmă cu șapte ani, dar Ion Manasia a rămas în continuare o persoană activă. „Și acum crește păsări și se ocupă de grădinărit. Este un om care a ținut mult la familie și la gospodărie. Este vizitat de familie. Este un om lucid la vârsta sa. Și-a văzut de viața lui și a fost un familist convins“, a mai adăugat primarul comunei Polovragi.