VIDEO Transalpina este deszăpezită în ritm accelerat. Utilajele au trecut în județul Vâlcea

7

Lucrările de deszăpezire a celui mai înalt drum din țară, Transalpina, se desfășoară într-un ritm accelerat au trecut mai mult de jumătate din lungimea drumului fiind eliberată de troiene.

Călin Cosmin, directorul Regional al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Craiova, a spus că se încearcă redeschiderea circulației în cel mai scurt timp: „Continuă activitatea de îndepărtare a zăpezii de pe DN 67C, pe sectorul închis circulației rutiere dintre Rânca și Obârșia Lotrului. Se acționează cu o autofreză dinspre Obârșia Lotrului și o autofreză dinspre Rânca, dar si cu două încărcătoare frontale și un utilaj cu lamă și material antiderapant. Depunem toate eforturile pentru a deschide circulația rutieră într-un timp cât mai scurt, dar fără a face compromisuri în ceea ce privește siguranța participanților la trafic. După îndepărtarea zăpezii, se vor înlocui indicatoarele și parapetele deteriorate, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții normale”.

Recomandare pentru șoferi

Cristi Tudor, reprezentantul DRDP Craiova, a prezentat utilajele cu care se acționează pentru îndepărtarea zăpezii: „Pregătim redeschiderea circulației pe tot tronsonul Drumului Național 67 C. În acest moment, lucrăm cu două autofreze de mare capacitate. Una lucrează pe sectorul dinspre Obârșia Lotrului, iar cealaltă dinspre Rânca. Mai acționăm cu două încărcătoare frontale de mare capacitate și un utilaj cu răspânditor de material antiderapant, care acționează cu sare pentru a topi gheața care se formează pe timpul nopții“.

Acesta le-a recomandat șoferilor să nu intre cu mașinile în zona în care este închisă circulația și se lucrează la îndepărtarea zăpezii: „Să nu încerce să intre pe acest sector de drum pentru că pe timpul nopții se formează gheață și riscul de producere de evenimente rutiere nedorite este foarte mare“..