VIDEO Protest în fața Biroului Electoral Județean. „Fără fraudare, vrem renumărare“

24

Zeci de oameni au protestat, ieri seară, în fața Biroului Electoral Județean Gorj și au solicitat renumărarea voturilor din municipiul Târgu Jiu. Aceștia susțin că alegerile au fost fraudate. Aceștia au fost susținători ai lui Iulian Popescu, președintele PNL Gorj, care a candidat la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu din partea PNL. 

Un proces verbal de la Secția de votare nr.25 din Târgu Jiu a fost semnat „în alb“, înainte de a fi completat. „Se puteau trece orice cifre, din moment ce era semnat. Așa ceva este complet ilegal. Depunem contestații la Biroul Electoral Județean și o să cerem renumărarea voturilor“, a spus Iulian Popescu, președintele PNL Târgu Jiu și candidat la funcția de primar al municipiului Târgu Jiu, care a ocupat în trecut funcția de secretar de stat la Ministerul Digitalizării și Inovării.

Neregulile sunt mult mai multe, susține acesta, care vrea să depună și o plângere penală.

“Colegii mei pregătesc documente în acest sens pentru a solicita renumărarea tuturor voturilor din Târgu-Jiu, atât timp cât această diferență nu este una mare și există indicii și informații că în foarte multe secții n-au fost respectat procedurile de numărare și această diferență poate să se răstoarne. Sunt mai multe reclamații pe care observatorii noștri din secții ni le-au adus la cunoștință, o să le punem cap la cap, asta fac colegii noștri, acum, și o să le solicităm către Biroul Electoral Județean și către Biroul de Circumscripție. Ne așteptam să câștigăm cu o diferență mai mare, dar e clar că, în tabăra PSD, a apărut o mobilizare și au făcut tot ceea ce le-a stat în putință pe mijloacele cunoscute, clasice, de a nu pierde aceste alegeri”, a spus Iulian Popescu.