USR nu agreează schimbarea lui Ciucă cu Ciolacu

4

Președintele USR Cătălin Drulă consideră că schimbarea lui Nicolae Ciucă cu Marcel Ciolacu în fruntea guvernului nu va aduce nicio schimbare pentru români, ci doar o formalizare a trădării lui Klaus Iohannis care va numi al patrulea premier PSD.

”Bilanțul primei părți a acestei guvernări, păstorită de președintele Iohannis, este unul dezastruos. Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani dublarea prețurilor la mâncare, dublarea ratelor la bănci, o gaură bugetară a căror a cărei dimensiune crește cu câte 10 miliarde de lei pe lună. În acest context, venirea previzibilă a lui Marcel Ciolacu ca premier nu este nicio schimbare, ci este de fapt o continuare și o cădere a măștilor. Adică, PSD-ului i se dă de către președintele Iohannis al patrulea premier în timpul mandatelor sale și guvernarea României ajunge și formal pe mâinile celor care au dus țara și economia în gard”, spune Cătălin Drulă.

Liderul opoziției avertizează că reformele, precum eliminarea pensiilor speciale, nu se vor întâmpla cu PSD la șefia guvernului.

”România stagnează. Ba chiar dă înapoi. Oamenii trăiesc din ce în ce mai prost, își pierd din puterea de cumpărare din cauza acestei inflații stimulate de acest guvern. Tranșa a doua din PNDR nu a fost încă trasă, era prevăzută acum șase luni. Reformele nu se întâmplă. Singurul lucru care rămâne la fel este pensia specială de 18.000 de lei a lui Nicolae Ciucă, care este la fel ca în prima zi când a preluat mandatul și astăzi. Este neatinsă și are în domnul Marcel Ciolacu un susținător deplin al pensiilor speciale care sunt pe deplin în plată”, a spus Cătălin Drulă.

Președintele USR i-a acuzat pe liderii PSD și PNL că nu au timp de profesori, pensionari sau antreprenori pentru că guvernează pentru clientela de partid.

”Ați văzut că pe profesorii i-au ținut trei săptămâni cel puțin în stradă, au blocat educația, i-au îngrijorat pe părinți, i-au lăsat pe elevi să nu aibă unde să învețe. N-au timp de economia reală. Nu au timp de pensionarii normali, nu de cei speciali. Totul se face pentru o clientelă de partid. România și românii își doresc o schimbare profundă, dar venirea domnului Ciolacu este doar o continuare a ceea ce a fost până acum și o formalizare a guvernării predate PSD-ului”, a punctat liderul opoziției.

Cătălin Drulă a anunțat că USR va aduna anul viitor forțele reformiste modernizatoare, cu adevărat liberale, pentru a oferi României o soluție alternativă la PSD și la extremismul pro-rus.