Târgu Jiu, în scenariul roșu! RESTRICȚII!

1

Municipiul Târgu Jiu a intrat în scenariul roșu, rata de infectare cu noul coronavirus depășind 3 cazuri la mia de locuitori.

„Pentru că la nivelul județului Gorj ne confruntăm cu o creștere a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, instituția noastră a transmis prin intermediul aplicației RO-Alert un mesaj de avertizare pentru cetățenii localităților unde rata de infectare a depășit 3 îmbolnăviri la 1.000 de locuitori”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj.

În Gorj, 10 localități sunt în scenariul roșu.

În conformitate cu prevederile H.G. nr.35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul Românie și Tabelul cu incidența cazurilor pe localități în ultimele 14 zile întocmit de DSP Gorj nr. 3137 din 03.03.2021, având în vedere că a fost depășită valoarea indicelui de incidență de 3/1000 de locuitori pentru localităţile Târgu-Jiu (3,15), Ciuperceni (5,17), Fărcăşeşti (3,18) şi Novaci (3,18), pentru perioada 04.03.2021, ora 00:00 – 17.03.2021, ora 24:00, se dispun următoarele măsuri:

1. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

2. Se interzice activitatea cu publicul a restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare.

3. Măsurile prevăzute la pct. 1 şi pct.2 se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

4. Se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

5. Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

6. Se interzice organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, precum și organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale.