Surpriză pentru un pompier gorjean

0

Pompierul din Gorj care a salvat două vieți, în timpul liber, chiar când își sărbătorea ziua de naștere, a avut parte de o mare surpriză. Silviu Negrea a primit, luni, „Emblema de Onoare“ a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„În seara zilei de 9 ianuarie 2020, în timp ce își sărbătorea ziua de naștere alături de familie și câțiva prieteni la un local din municipiul Tg-Jiu, Silviu a auzit țipete disperate pe stradă.

A ieșit din local pentru a vedea ce s-a întâmplat și a văzut flăcările care cuprinseseră o casă la doar câțiva zeci de metri. A fugit spre locul cu pricina, le-a cerut celor care erau martori la eveniment stingătoarele pe care le aveau în mașini și a acționat pentru localizarea incendiului.
În același timp, încerca să afle dacă sunt persoane în interior:

– Sunt pompier! Știți dacă locuiește cineva aici?
– Stau mai multe persoane aici! Mai sunt camere construite și în spate! – răspunde un domn care, cel mai probabil era vecin!

Flăcările cuprindeau cu repeziciune clădirea!

Silviu a intrat să cerceteze încăperile imobilului, iar într-una dintre camere a găsit un bărbat și o femeie care dormeau, fără să fi simțit nimic din ce se întâmpla. Monoxidul de carbon începuse să intre în încăpere…
Din fericire, cele două persoane nu au suferit leziuni, dar, cel mai probabil, fără intervenția colegului nostru lucrurile ar fi luat o întorsătură tragică.

Când ești pompier, ești pompier oricând, chiar dacă ești în timpul liber sau îți sărbătorești ziua de naștere!

Pentru fapta lui, Silviu a primit, astăzi, Emblema de Onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență!
Bravo, Silviu Negrea!

Suntem mândri că faci parte din echipa ISU Gorj!”, este mesajul transmis pe pagina de Facebook a ISU Gorj.